Örgümüze 130 ilmek ile başlıyoruz. Örgümüzü 4 sıra haroşa ördükten sonra ilik açmaya başlıyoruz. Yanlız açtığınız ilmeğin düğmenizin büyüklüğünde olmasına dikkat edin. İlmek açıp bitirdikten sonra kestiğiniz ilmeklerin sayısını yeniden arttırmayı unutmayın.
18 sıra işledikten sonra yeniden ilmek açalım. İşlediğimiz örgümüz 48 sıra olunca kol oyuntusuna gelince örgümüzü üçe bölüyoruz. İki arka bir ön olmak üzerine üç bölüme ayırıyoruz. Üçe ayırdığımız örgümüzün her bir parçasını ayrı olarak işleyeceğiz. 48 sıra ördükten sonra ilk 33 ilmeği yukarıya doğru 15 sıra ördükten sonra kesiyoruz. Örgümüzün diğer omuz kısmındada aynı işlemi uyguluyoruz. Daha sonra sırt kısmını örmek için ortada kalan ilmekleri örüyoruz. 25 sıra işledikten sonra boyun kısmı için her iki taraftan 18 ilmek ayırıp ortada kalan ilmekleri kesiyoruz. Böylece devam edeceğimiz iki parçamız kaldı. Kalan iki parçayı ayrı olmak şartı ile iki parçayı 20 sıra haroşa örüyoruz.
Yeleğimizin uçtaki yelpazesini yapmak için iki başta kalan ilmeği ilk sırayı bir düz bir ters olarak örün. 2. sırasında düzler düz tersler ters olarak örülecek. 3. sırada ise iki düz 1 arttır,iki ters 1 arttır. Dönüştede düzler düz,ters olanlar ters örülecek arttırılan ilmekler ters örülecek. Diğer sıralarda arttırmalar sağ ve sol baştan olmak üzere devam edilecek. Böylelikle düz ürülmüş olan örgü v şeklinde çıkacak yelpaze görüntüsü kazanılacak. Dikkat edilecek nokta her başta başlanılan yelpazeler yarım olarak çıkacak. Ben ördüğümde ilmekleri içten arttırdığım için ajur oluştu. İsterseniz sizde ajurlu şekilde yapabilirseniz. Birleştirmeye gelince İlk önce tek parça ördüğünüz parçayı yer koyarak yaka kısmını kapatın . Yaka kısmını kol askılarını iğne ile birleştirip örgümüzü dikerek birleştiriyoruz.
Kurdaleleri dikerek kırmızı beyaz fiyonklu örgü yelek kullanıma hazır hale getirdim.